Blog

Tibba Mama

Za kaj vse sem izkoristila slabo spomladansko vreme; piše Lara Nastran (Romeo, Julija & co.)


30 Jun 2021

Mesec maj, 7. mesec moje nosečnosti, je bil precej naporen – vreme nam ni prizanašalo, kar pomeni, da smo bili obsojeni na viroze in taborjenje v hiši z dvema (že ekstra naveličanima) malčkoma, ki sta sanjala o vožnji s kolesom, pa raziskovanju gozda… namesto tega pa sta lahko le zrla skozi okno v mraz in dež. Verjetno si lahko predstavljate, kako “zabavno” je bilo 😉

 

Sem pa to, čisto nič kaj spomladansko vreme izkoristila za prenovo dojenčkove sobice! Najprej je bila obvezna generalka in čistka omar, ki sem jih pridno polnila z vso kramo, ki sta jo otroka prerasla/odrabila, nato smo poiskali družine v stiski, med katere smo razdelili omare, previjalno mizo ter posteljico. Ta sreča v očeh ljudi, ki jim vsaj malo olajšaš življenje, je res najlepša nagrada ❤️ Kmalu je svoje mesto v sveže prepleskani sobici našlo tudi novo pohištvo, kjer danes že visijo mini oblačilca, zloženi mini, mini copatki, pa kapice in tetra pleničke… Rok je po eni strani že tako blizu, a hkrati se mi zdi še svetlobna leta stran!

Aplikacija na telefonu me pridno opominja na to, da skupaj s konfekcijo mojih hlač pospešeno raste tudi dojenček/dojenčica, po šolsko naj bi imel malo več kot en kilogram, ampak ker so mi že v 26. tednu namerili 1.1 kg sumim, da nas spet čaka eno veliko dete. Do tega meseca mi trebuh niti ni predstavljal prevelike ovire, brez težav sem prekolesarila vse okoliške vasi, z otrokoma odšla na pohod na bližnji hrib ali tekla za poganjalcem, zdaj pa počasi že čutim njegovo težo. Upam, da so pred nami lepši meseci, saj že komaj čakam, da se spravim iz klasičnih hlač in trenirk v lahkotne oblekice. Trenutno je moj favorit Tibbin kombinezon, ki ga zaenkrat še kombiniram z majico z dolgimi rokavi, kasneje, poleti, pa bo super s kratkimi. Je res noro lahek, kot da nimaš nič na sebi, kot maslo mehak bombaž, ki nikjer ne veže… vedno sem občudovala take kose na nosečkah, pa se mi je zdelo, da meni ne bo pristajalo. Zdaj, ko sem se končno opogumila pa dobivam toliko pohval, da sploh ne vem, zakaj jim prej nisem dala priložnosti!

L. ❤️