Blog

Tibba Mama

Nosečnost polna preobratov; piše Lara Nastran (Romeo, Julija & co.)


6 Maj 2021

Če sta bili prvi dve nosečnosti zame fizično minimalno naporni, praktično se nisem zavedala, da se v telesu dogajajo kakšne spremembe vse dokler me ni začel ovirati trebuh, pa mi je tale dala vetra še vse za nazaj. Poleg “čarov” prvega tromesečja, o katerih sem vam pripovedovala v zadnjem zapisu, me je tokrat najprej čez noč zadela nujna operacija slepiča, kasneje pa se mi je očitno totalno porušil imunski sistem, saj me ne zaobide niti en virus, ki ga otroka velikodušno prineseta iz vrtca.

Aaaampak, po drugi strani pa je v 6. mesecu trebušček začel končno rasti! Morda se komu tale “končno” sliši čudno, ampak ker sem precej visoka in po navadi otroke očitno nosim bolj zadaj, se mi vse skupaj začne poznati precej pozno (vsaj tako, da neznanci niso več v dvomih, ali sem se samo preveč najedla ali sem noseča 😁  posledično pa sem že vajena opazk v smislu, ali je z otrokom zagotovo vse OK, ker mora biti res majhen. Vsi moji otroci so po meritvah na zgornji precenili, se pa vse skupaj vsekakor drugače porazdeli pri mojih 176cm, kot pri 165cm nosečkah – ki za kontrast večkrat slišijo, če so prepričane, da je notri samo en otrok, ne dva. V glavnem, nikoli ni prav! 😊

Naš bebe je zelo aktiven/a dojenček/dojenčica, tako da v trebuhu občasno izvaja take akrobacije, da na trenutke izgleda totalno čudaške, nepravilne oblike in si življenja v drugem, kot pajkicah ali trenirki trenutno sploh ne predstavljam več. Moj favorit je zaenkrat Tibbina trenirka, ki noro udobna, dovolj široka, da me ne veže niti pri stegnih, nase jo spravim brez težav in vlečenja, patent na trebuhu je resnično nežen, nikjer ne stiska, hkrati pa je še modna, saj pride model bolj baggy zaradi spodaj stisnjenega patenta. Z njo sem šla večkrat kolesarit, hodit v hrib, ali pa jo imam kar tako, za doma, tako da je res vsestranski kos oblačila, ki bo nedvomno odslužil svoje in ena boljših naložb v tej nosečnosti!

L. ❤️