Blog

Tibba Mama

Noseča sem. Tisoč vprašanj ki mi roji po glavi.


20 Mar 2020

Dobrodošla v najlepšem življenjskem obdobju ????, obdobju ki bo poleg poroda in materinstva, spremenil tvoj način življenja in mišljenja.

Verjetno ti je ob spoznanju, da si noseča, švignilo veliko vprašanj skozi glavo, na katere nisi imela odgovora. Poleg izbire imena, urejanje doma, priprava na prihod novega člana je pomembno tudi tvoje osebno počutje, ki seveda močno vpliva na bitje, ki ga nosiš pod srcem.  Veliko tem, ki jih je potrebno obdelati in verjamem ti, da ne veš česa se lotiti najprej. Tudi sama sem bila v tej situaciji.

Pa začniva od začetka. Nosečnost in prehrana med njo. Velikokrat izrečen stavek tu še kako drži: za svojega otroka želim le najboljše. Zato je pomembno, da med nosečnostjo uživaš uravnoteženo in s hranili bogato hrano, saj so ta odločilnega pomena za razvoj človeškega zarodka. In pomembna tudi zate, draga bodoča mama. Saj veš, tvoje telo mora biti ob koncu nosečnosti dobro prehranjeno, da je lahko kos porodu in dojenju.

Ker je tematika o prehrani v nosečnosti zelo obsežna, se bom tem dotaknila posamezno, zato upam, da boš uživala v kratkih zapisih in ti bodo v pomoč pri pripravi tvojih obrokov.

Seveda si boš na tem mestu lahko prebrala tudi o tem zakaj ne uživati alkohola med nosečnostjo, kakšen vpliv ima kajenje na zarodek, katere športne aktivnosti izbrati v času nosečnosti in kako skrbeti za kožo, preprečiti nastanek strij ali pa ublažiti njihov videz.

Veselim se tvojega prebiranja.

 

Preberi si še:

Folna kislina. Kaj je in zakaj jo moram uživati med nosečnostjo?

8 superhranil, ki jih potrebuješ v nosečnosti.

Cigaretni dim škodi vsem. Tudi nerojenemu otroku.