Blog

Tibba Mama

Adijo zimska garderoba, pozdravljeno poletje! piše Lara Nastran (Romeo, Julija & co.)


30 Jun 2021

Adijo zimska garderoba, pozdravljeno poletje! Tokrat mislim, da lahko to končno rečemo z gotovostjo, glede na to, kako muhavo je bilo vreme do sedaj in kako klavrna je bila pomlad. V teh poslednjih deževnih dneh so me prijateljice presenetile z Baby showerjem, ki pa ga je vesolje vzelo malce preveč zares in nas še zadnjič pošteno stuširalo😊 Kljub temu, da je tole moj tretji otrok se tega druženja vsakokrat razveselim, saj nas je večina že mamic, tako da nam to predstavlja predvsem eno lepo priložnost za druženje brez fantov, mož in otrok. Po eni strani pa je pri 15 puncah, ki se vidijo čisto preredko na kupu že skoraj logično, da je dež, kajne? 😉

 

Po eni strani se mi zdi, da sem s temi lepšimi dnevi začela res uživati tudi tole nosečnost, saj sem prav dobila zagon za priprave, ki so bile nujne pred našim tritedenskim dopustom, saj sem se odločila, da do maksimuma izkoristim čas s starejšima otrokoma in Jakom ter se vračam šele, ko bo nujno. Tako sem se odpravila po nakupih zadev za nego dojenčka in vsega, kar bo romalo v torbo za porodnišnico ravno dva meseca pred PDP, saj sta prva dva oba prehitevala in se res nisem želela znajti v situaciji, ko bi dobila popadke, doma pa ne bi imela še nič pripravljeno. Torbe sicer še nisem spakirala, kaj točno se bo znašlo v njej vam pokažem prihodnji mesec, sem pa za obdobje po porodu nabavila še nekaj dodatnih Tibbinih majic za dojenje, saj so se že pri Tristanu izkazale kot nepogrešljive. Meni so daleč najboljše zaradi modernega kroja in prijetnega bombaža, ki je ravno prav raztegljiv, da se lepo oprime zgoraj, po drugi strani pa na spodnjem delu, pri trebuščku, skrije kakšen gram, ki je ostal od nosečnosti. Ker nimajo nobenih gumbov ali netov za odpenjanje so priročne, ko imaš prosto samo eno roko, ker imaš v drugi lačnega dojenčka, ki želi svojo malico isti trenutek, te nove, pastelne barve pa so sploh čiiisto po mojem okusu!

 

Tik pred zdajci, pravzaprav kar spotoma, ko smo bili že napakirani za morje, sem se pri ginekologinji ustavila še na kontrolnem pregledu, da mi je dala zeleno luč za zadnjih nekaj tednov dopusta – našega zadnjega kot 4 članska družinica. Po eni strani se mi zdi, kot da je to zaključek neke dobe, kar me malo žalosti, po drugi pa se že veselim te dinamike med vsemi tremi otroci. Naš Bébé ima že 2,2kg, pridno čaka na glavici in upam, da zdrživa v enem kosu še vsaj dober mesec, da se v miru vrnemo domov in preperem oblačilca, potem pa naj si brez težav sam/a izbere svoj trenutek, da se spoznamo 😊 Kar ne dojemam, da bom v tej isti Tibba oblekici, kot zdajle sedim na klopci in uživam še zadnje dni morja, sonca in nosečnosti, čez dobra dva meseca v naročju dojila dojenčka, ki tako veselo brca!

L. ❤️